Afbeelding
Foto:

Landelijk primeur NK Skill Games voor Enschede

ENSCHEDE - Op woensdagmiddag 4 september starten in Enschede de voorrondes van de allereerste NK Skill Games. Dit voetbalevent voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar dient als opmaat voor de landelijke finale van de NK Skill Games, die in mei 2020 plaatsvindt op de KNVB Campus in Zeist.

De gemeente Enschede hecht er grote waarde aan om zich te verplaatsen in de denk- en leefwereld van haar jeugdige inwoners. Computergames in het algemeen en de voetbalgame FIFA in het bijzonder zijn immens populair bij veel jongeren. De gemeente Enschede vindt het echter ook belangrijk dat kinderen voldoende sporten, bewegen en via sociale activiteiten met elkaar in contact komen. De NK Skill Games brengen beide elementen – de populariteit van voetbalgames e´n samen bewegen – bij elkaar.

Voorronde
De voorronde in Enschede vindt plaats op Sportcampus Diekman. Tijdens de voorrondes van de NK Skill Games worden de digitale Skill Games uit de populaire voetbalgame FIFA 19 'tot leven gewekt' en op een echt voetbalveld nagedaan. Deelnemende kinderen worden onder begeleiding van professionele voetbaltrainers en op een creatieve, laagdrempelige manier uitgedaagd om de modern vormgegeven voetbaloefeningen onder de knie te krijgen. In totaal worden er 6 vormen uit het spel FIFA op het voetbalveld nagedaan, de 12 best presterende jongens en meisjes krijgen de kans om de gemeente Enschede in mei 2020 te vertegenwoordigen tijdens de finale van de NK Skill Games in Zeist.

Doe mee!
Wil jij meedoen? In totaal is er plaats voor maximaal 144 deelnemers. Deelname is gratis en aanmelden kan via www.nkskillgames.nl. Alle deelnemers gaan met een certificaat en een NK Skill Games T-shirt huiswaarts.