Technische topper naar 'WK beroepen'

HAAKSBERGEN - Nationaal kampioen 'CNC Turning' Jan Willem ten Hag uit Haaksbergen vertrekt zondag naar het 'WK voor beroepen' in Rusland.

Hij vertegenwoordigt ons land tijdens de 45ste editie van WorldSkills, het 'WK voor beroepen' dat van 22 t/m 27 augustus plaatsvindt in Kazan, Rusland. Jan Willem maakt deel uit van Team Nederland: 30 talentvolle jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak. Afgelopen weekend kwamen Team NL en supporters voor de laatste keer voor vertrek bij elkaar in Soest.

Opleiding
Jan Willem leert bij ROC van Twente/STODT Toekomsttechniek en werkt bij Mechanische Industrie Menzing. De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd tijdens voorrondes, kwalificatiewedstrijden en nationale finalewedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes.

Concurrentie
In Kazan strijden meer dan 1.600 deelnemers uit ruim 60 bij WorldSkills International aangesloten landen/regio's in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Ons land doet mee in 27 vakrichtingen (beroepen), waaronder patissier, metselaar, stukadoor, bloembinder, meubelmaker en lasser. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers. Voor het eerste doet ook een vmbo leerling mee aan de WorldSkills Junior wedstrijd gastheer/gastvrouw. Ook vertegenwoordigen twee mbo studenten Nederland tijdens de Future Skills wedstrijd Industry 4.0.