Afbeelding
Foto:

Enschede steeds populairder bij Duitse bezoekers

ENSCHEDE - Wie op drukke dagen door de binnenstad van Enschede loopt zal het ongetwijfeld opgevallen zijn: je hoort steeds vaker de Duitse tongval in de straten en winkels. Goed nieuws: Duitse bezoekers weten inderdaad steeds vaker Enschede te vinden dankzij een gericht stukje promotie. Maar er valt zeker nog meer winst te behalen.

Enschede is voor veel Duitsers uit de grensstreek een geliefde plek om te winkelen. Een mooi, divers aanbod van winkels, ruime openingstijden ook tijdens Duitse feestdagen en een gemoedelijke sfeer weten velen over te halen om in Enschede hun euro's uit te geven. Enschede Promotie voert al sinds 2016 actief diverse promotiecampagnes in Duitsland om nog meer bezoekers te trekken. Zo werden gericht acties in Essen gehouden, met onder meer buitenreclame en online advertenties.

Succes
Uit tellingen van de gemeentelijke parkeergarages blijkt dat de campagnes waarschijnlijk het gewenste effect gehad hebben. Bij tellingen in juni werden namelijk ruim 35.000 Duitse kentekens geregistreerd. Een stijging van maar liefst 26 procent ten opzichte van juni vorig jaar. Er is een sterke stijging geconstateerd van bezoekers uit het Ruhrgebied, waar ook Essen onder valt. Kortom, op papier een geslaagde missie. Hoewel je je natuurlijk wel afvraagt hoe slecht het winkelaanbod dáár wel niet is, dat ze zo'n reis over hebben om in Enschede te komen winkelen. Voor Enschede pakt het in ieder geval dus positief uit.

Onbekend maakt onbemind
Dat Duitse bezoekers dus graag naar Enschede komen is dus een gegeven, maar andersom heeft lang niet iedere Enschedeër affiniteit met Duitsland en de Duitse cultuur. Om ook hier wat verandering in te brengen organiseert de gemeente dit jaar ook weer Die Tolle Woche. Van 28 september tot en met 6 oktober worden vele activiteiten gehouden waarbij grensoverschrijdende samenwerking centraal staat. Op 5 oktober zal een 'Tage des Gastes' (dag voor de gast) gehouden worden, waarbij Duitse bezoekers extra feestelijk onthaald worden. Zo is er een extra warenmarkt en men kan deelnemen aan gratis stadswandelingen.