Afbeelding
Foto:

Twentsch Polo Event viert eerste lustrum

ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer het Twentsch Polo Event. Nationale en internationale polospelers strijden om de winst op het pittoreske Twentse platteland. Het evenement vindt vanaf 13.00 uur plaats bij hippisch centrum Holzik Stables in Enschede, dat beschikt over een officieel polo-wedstrijdveld.

Dit is het eerste lustrum van het Twentsch Polo Event. Om de eerste vijf jaar te vieren gaan de feestelijkheden langer door dan bij voorgaande edities. De 'After Polo Party' met DJ zal zorgen dat de voeten van de vloer gaan. Ook verzorgen de Lions voor het eerst een speciale veiling om geld op te halen voor het goede doel. Hier kunnen bezoekers bieden of fantastische topstukken, zoals deelname aan de Dutch Business Trip rally van Roadtrips, een kunstwerk van mixed media artist Lincy Hoogveld en een stijlvol en hoogwaardig horloge van Staudt Twenthe. Mis deze editie dus niet!

Officiële wedstrijd
Het Twentsch Polo Event biedt het beste wat de polosport te bieden heeft. Verschillende internationale toppers strijden in de fraaie ambiance van hippisch centrum Holzikstables om méér dan alleen de eer: de geplande wedstrijden staan op de officiële internationale wedstrijdagenda en maken deel uit van de 'Audi E tron Cup'.

Traditiesport
Polo is een sport met een historie die duizenden jaren terug gaat in de tijd en diverse bijzondere gebruiken kent. Zoals het 'treading in', waarbij het publiek de door de paarden losgewoelde pollen en plaggen tijdens de rust weer aanstampt. Uiteraard krijgt het publiek uitleg over de regels van het polospel, onder meer middels een demonstratie. Dit jaar is het evenement, net als de voorgaande editie, opengesteld voor publiek.

'Hat of the day'
De dresscode is 'Tenue de Ville'; chique en subtiel, in zomerse kleuren. Dames die zich tooien met een hoed maken kans op de 'Hat of the day'-award die aan het eind van de dag wordt uitgereikt aan de meest stijlvolle dame met de mooiste hoed.

Lionsclub Twente Zuid
Lionsclub Twente Zuid is één van de 435 Lionsclubs in Nederland. De Lions-organisatie werd in 1917 opgericht in Chicago en telt inmiddels wereldwijd circa 46.000 clubs met gezamenlijk zo'n 1.400.000 leden, waarvan 11.500 in Nederland. Conform het gedachtegoed 'We Serve' van de Lions wordt de opbrengst van het Twentsch Polo Event jaarlijks geschonken aan een lokaal goed doel. In 2019 is dit goede doel de Nije Stichting. Deze Twentse organisatie biedt (ex-)kankerpatiënten en hun naasten uit Twente meer kwaliteit van leven.

Informatie
Meer informatie is te vinden op www.twentschpolo.nl. Kijk voor het laatste nieuws betreft het Twentsch Polo Event op www.facebook.com/TwentschPoloEvent/.