Sport-workshop over gedragsproblemen

ENSCHEDE - Bijna elke trainer of begeleider loopt er tegenaan. Kinderen en jongeren met gedragsproblemen. Bij het ene kind zijn deze erger en moeilijker om mee om te gaan tijdens een training dan bij het andere.

Tijdens de gratis workshop 'Gedrag (g)een probleem' krijgen trainers/coaches van verenigingen handvatten om met gedragsproblemen om te gaan. Het resultaat? Een veiliger sportklimaat voor trainers en sporters. Het kan moeilijk zijn om kinderen met gedragsproblemen al dan niet veroorzaakt door een beperking van de juiste begeleiding te voorzien. Het is lastig om als trainer niet uit je slof te schieten als een speler voor de zoveelste keer niet oplet. Hoe is probleemgedrag te voorkomen? En hoe in te grijpen als het toch mis gaat? Dit zijn vragen die centraal staan in de workshop. De workshop wordt gegeven door Arjan Pruim, expert op het gebied van omgaan met probleemgedrag.

Interactief
Het wordt een interactieve avond met de nadruk op hoe theorie in de praktijk gebruikt kan worden. De avond vindt plaats in een zaal, maar is ook bedoeld voor sportverenigingen die buiten actief zijn. Zowel verenigingen met een 'speciaal' aanbod als verenigingen met regulier aanbod die kinderen en/of jongeren met gedragsproblemen (denk bijvoorbeeld aan ADHD, PDD NOS of autisme, maar ook 'moeilijke' sporters zonder label) in hun reguliere teams hebben, zijn welkom. Ook als je denkt een aanbod voor deze doelgroep te willen starten, is dit een geschikte avond. Aanmelden kan tot en met 20 september via www.sportaal.nl/studiosportaal. Mail voor info: Manon Huinink, via m.huinink@sportaal.nl.