Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Nieuwe plek gezocht voor kunstwerk

ENSCHEDE - De Werkgroep Monumentale Kunst van de Erfgoedvereniging Bond Heemschut en de gemeente Enschede zijn op zoek naar een nieuwe locatie voor een markant stukje kunst.

Het gaat om een kunstwerk dat onderdeel was van een recreatiegebouw op het terrein van de voormalige vliegbasis Twente. Bij de sloop van dit pand kon een bijzonder kunstwerk behouden blijven, met dank aan de eigenaar van het pand, de Technology Base.

Het werk
Het gaat om een zogeheten sgraffito, opgebouwd uit verschillende lagen pleisterwerk. Het kunstwerk werd gemaakt door de Twentse kunstenaar Joep Gierveld in de wederopbouwperiode. Kenmerkend voor deze periode, ruwweg 1945-1972, was de samenwerking tussen opdrachtgevers, architecten en beeldend kunstenaars. Er werden dan ook veel kunstwerken gemaakt als onderdeel van gebouwen en op grotere schaal. Behouden is dan ook een uitdaging. Het werk is nu opgeslagen in het gemeentelijk depot. De gemeente en werkgroep zoeken nu een locatie om het werk weer aan het publiek te tonen. Het kan in een wand worden opgenomen, zolang het maar binnen is. Hebt u interesse? Neem contact op met Norman Vervat via vervat2000@yahoo.com of 06-1981 6319