Afbeelding
Foto:

Enschedese zwem4daagse tijdens 'topdrukte' dagen

ENSCHEDE - Op warme dagen wordt het Aquadrome al goed bezocht door iedereen die op zoek is naar wat afkoeling. De hoge temperaturen van de laatste week van juni zorgden niet alleen voor extra bezoekers. De geplande zwemvierdaagse maakten dat het Aquadrome te maken had met topdrukte.


Afgelopen week heeft onder prachtige weersomstandigheden de 45e editie van de Enschedese zwem4daagse plaats gevonden. Naast de deelnemers aan de zwem4daagse, bezochten dagelijks bijna 2000 bezoekers Aquadrome om te genieten van verkoeling in de recreatiebaden binnen en buiten.

Deelnemers

Maar liefst 931 deelnemers hebben deelgenomen aan de 45e zwem4daagse in Enschede. De deelnemers konden dagelijks zwemmen over 250, 500 of 1000 meter bij het buitenbad van Aquadrome en de UT. Nog steeds groeit het aantal deelnemers aan de zwem4daagse per jaar, in 2020 hoopt Sportaal 1000 deelnemers te kunnen noteren aan deze gezonde traditie. Ondersteuning was er van vrijwilligers van de Tubanten; sportvereniging voor gehandicapten, van Piranha op de UT en stagiaires van het ROC van Twente. Gedurende de week werden de deelnemers nog getrakteerd op diverse (gezonde) versnaperingen en was de sfeer ontspannen en gemoedelijk.

Deelnemer alle edities

Onder de deelnemers was opnieuw Gé Visser, die nog nooit een editie aan zich voorbij liet gaan. De organisatie meende hem, uit handen van teamleider Marco Pierik, dit jaar in het zonnetje te moeten zetten met een zomerabonnement. Met zijn 81 jaar is Gé Visser overigens niet de oudste deelnemer! Een bewijs dat zwemmen tot zeer hoge leeftijd gezond is! Maar jong van geest en vitaal van lijf heeft Gé al toegezegd er volgend jaar graag weer bij te zijn.

In de agenda

De zwem4daagse wordt volgend jaar gehouden worden van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 juni. Noteer dit alvast in de agenda. Voor meer informatie over zwemmen en sporten in Enschede; www.sportaal.nl