Afbeelding
Foto: nico asbroek

Grote variëteit bij spetterend eindconcert

HAAKSBERGEN - Afgelopen zaterdag vond het eindconcert van lesjaar 2018-2019 van St. Muziekonderwijs Haaksbergen plaats in Theater De Kappen.

Voor dit evenement, dat voor de 7e keer werd georganiseerd, hadden vele leerlingen samen met hun muziekdocenten wekenlang gerepeteerd. Dat was te zien en te horen. Het publiek was in dit afsluitende weekend van de Week van de Amateurkunst in groten getale naar het Kulturhus gekomen. Het is altijd spannend om in een echt theater te laten horen en zien wat is geleerd tijdens de muzieklessen, maar het enthousiasme en het plezier had de overhand.

Bijzondere optredens
Bijzondere ensembles, met leerlingen van alle leeftijden, op een verscheidenheid aan instrumenten, brachten deze middag een afwisselend programma van hoog niveau. Klassieke muziek en popmuziek waren te horen, bands, een soliste op de nieuwe elektrische viool, een accordeon duo, een ensemble van dwarsfluitleerlingen met 'muziek met een verhaal' met een piepjonge vertelster, strijk- en gitaarensembles. De variëteit was indrukwekkend.

Diploma-uitreiking
Na de optredens volgde de diploma-uitreiking aan de 18 leerlingen die particulier les nemen bij de stichting. Maar er zijn in totaal 28! theorie- en praktijkexamens afgenomen. Het deel van de examenleerlingen dat lest via één van de drie verenigingen ontvangt het diploma daar tijdens een feestelijk moment.

Afsluiting
Het eindconcert werd afgesloten met het optreden van het grote gelegenheidsorkest onder leiding van Marja Pol. De afgelopen vier weken hard repeteren leverde drie prachtig gespeelde stukken op. Het was geweldig om te zien en te horen dat samen muziek maken zo ontzettend leuk is. Een passende afsluiting van alweer het 7e lesjaar van Stichting MOH!

Nieuw lesjaar
Inmiddels wordt vooruit gekeken naar de start van alweer het 8e lesjaar op 2 september aanstaande. Leerlingen kunnen zich nu al opgeven, zodat ze verzekerd zijn van muziekles op het instrument en bij de docent van hun keuze. Het advies is dan ook niet te lang te wachten met aanmelden. Voor aanvullende informatie over de lessen en meer stuurt u een e-mail naar info@stichtingmoh.nl