Afbeelding
Foto:

Winst voor Tang Soo Do talenten uit Enschede

ENSCHEDE - Acht leerlingen van de Guzman Martial Art uit Enschede namen afgelopen zaterdag deel aan de derde editie van de TTF Nederland Open NK Tang Soo Do in Harlingen.

De leerlingen en ouders reisden af van Enschede helemaal naar Harlingen voor een succesvolle wedstrijd net nog voor de zomervakantie. Een mooie afsluiting van het sportseizoen na weken lang hard ervoor trainen. Er werden diverse medailles gewonnen op verschillende onderdelen, waarbij Ferron, Hailey en Pim zich trots Nederlands Kampioen mogen noemen.

Lange dag
Het was een lange dag voor de deelnemers. Ze moesten lang wachten voordat ze zelf aan de beurt waren. Je kon meedoen aan hyungs (stijlvormen), sparren, breektesten (houten planken breken) en wapen hyungs (stijlvorm met een wapen). Ferron van Rossum heeft goud bij hyungs en breektesten gewonnen, zilver bij sparren, Haily Hendricksen goud bij breektesten en zilver bij wapen hyungs , Noury Douwenga brons bij loopvormen en zilver bij sparren, Lucas Stulen zilver bij breektesten, Pim Kienhuis goud bij hyungs, Iris Stulen zilver bij breektesten. Kieran van de Kemp viel net buiten de prijzen bij hyungs, maar had hele mooie cijfers gekregen van de jury. Bij de volwassenen heeft Nathalie ten Donkelaar zilver behaald bij het onderdeel sparren.

Koreaans Karate
Tang Soo Do is de Koreaanse vorm van Karate welk gegeven wordt in Enschede. Het is een zelfverdedigingssport waarbij de leerlingen leren om te gaan met agressie van anderen, maar ook zelfvertrouwen kweken. De lessen worden gegeven aan kinderen vanaf vier jaar tot aan volwassenen aan de Zuiderspoorstraat 7 in Enschede, daarnaast is er elke zaterdagochtend les in de Esmarke. Iedereen is van harte welkom om eens kennis te komen maken.

Lessen
De lessen zijn afgesteld op de groei van de leerlingen, niet alleen in de leeftijd, maar ook graduatie. De groepen zijn klein, zodat iedereen ook individueel aandacht krijgt. Zoek je meer informatie over Tang Soo Do kijk dan op hun website https://dgma.nl