Afbeelding
Foto:

Oude windsurfplanken keren terug op het water in Enschede

ENSCHEDE – Windsurfvereniging "De Rutbeek Surfivors" bestaat dit jaar 40 jaar. Het was op de hoogtijdagen in de de jaren 80 één van de grootste windsurfclubs van het land. En dat nog wel in het 'droge' Oosten van Nederland.

Om dit jubileum te vieren, wordt op 1 september 2019 de 'Oude Deuren Cup - Rutbeek Surfivors" georganiseerd. Een evenement waar menig vijftiger op heeft zitten wachten, want bij de voorinschrijving hebben zich al méér dan 75 deelnemers officieel aangemeld. Dit kan online via de website www.oudedeurencup.nl

Oude deuren
Het streven is om meer dan 100 "oude deuren" (windsurfplanken ouder dan 30 jaar) tegelijk een recreatieve wedstrijd te laten varen en daarbij het retro surfgevoel weer op te halen. De Stichting 'Oude Deuren Cup' is een initiatief van 6 oude surfvrienden. Hun doel is om in een te-strak-zittend-neopreen-surfpak, samen met andere windsurfers, op oude surfplanken een recreatieve wedstrijd te varen. Inmiddels hebben "de jongetjes van toen" complete gezinnen en daarom is de Oude Deuren Cup er ook voor de partners en ook de kinderen. Het is de bedoeling om ook de partners en de kinderen het water op te krijgen en te laten kennismaken met de gezonde mogelijkheden van watersport! Zo worden er bijvoorbeeld in samenwerking met het Nederlands Watersportverbond gratis zeilclinics voor kinderen in optimistjes (Optimist on Tour) georganiseerd en verzorgt Mistral International gratis clinics Stand-Up Paddling (Suppen) voor jong en oud.

Aanmelding
Inschrijven voor de Oude Deuren Cup, dan wel de diverse clinics, kan nog steeds (tot 1 augustus 2019!) en is alleen online mogelijk. Wil je je inschrijven of wil je gewoon meer weten? Ga dan naar de website www.oudedeurencup.nl.