Afbeelding
Foto:

Ontmoetingsparken voor de inwoners van Enschede

ENSCHEDE - De Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede telt op dit moment zeven leden. De sportverenigingen die lid zijn ondersteunen het gedachtegoed van de Ontmoetingsclusters: ontmoeten, verbinden en samenwerken. Onder ander door het terrein als Ontmoetingspark in te richten, waar de hele week diverse maatschappelijke activiteiten en projecten voor leden én alle andere inwoners uit de buurt plaatsvinden.

Twee projecten die door Ontmoetingsclusters geïnitieerd zijn, en op dit moment volop draaien, zijn de voorliggende voorziening Thuis@ en de entreeopleiding in samenwerking met het ROC van Twente.

Thuis@
In juni 2018 is Thuis@Rigtersbleek van start gegaan en in april van dit jaar Thuis@Enschede Zuid op het terrein van Victoria ‘28. Binnen Thuis@ worden kinderen en jongeren op doordeweekse dagen ondersteund en begeleid door professionals, op een veilige plek en in hun eigen omgeving. Van 14:00 tot 19:00 uur zijn er diverse leuke, sportieve, culturele en educatieve activiteiten op het Ontmoetingspark. Met Thuis@ breiden de kinderen én ouders/verzorgers hun sociale netwerk uit en worden daarin ondersteund. De ontwikkeling van de kinderen staat centraal. Ze leren op verschillende niveaus samen te werken en gedragsregels te hanteren in een duidelijke en heldere structuur. Meer info vind je op: www.ontmoetingsclusters.nl/thuis.

Entreeopleiding
Een entreeopleiding is er voor volwassenen die geen schooldiploma hebben en hun kansen op een baan willen vergroten. Men leert algemene vaardigheden die nodig zijn om in een bedrijf te kunnen werken. Het is een eenjarige, praktische opleiding op MBO-niveau 1, helemaal op maat. Er zijn verschillende richtingen waar de studenten uit kunnen kiezen zoals horeca, groenvoorziening, facilitaire dienst en zorg & techniek. Eén dag in de week worden er lessen aangeboden op het Ontmoetingspark en is er aandacht voor theorie. De opleiding bestaat grotendeels uit leren in de praktijk. De deelnemers aan de entreeopleiding lopen 20 uur stage op het Ontmoetingspark.
Op dit moment is een groep van twaalf volwassenen halverwege de entreeopleiding die ze volgen op Ontmoetingspark Rigtersbleek. In september start de entreeopleiding op Ontmoetingspark Enschede Zuid. Vanaf januari 2020 start op Ontmoetingspark Rigtersbleek een nieuwe groep en ook op Ontmoetingspark Schreurserve kan men vanaf dan een entreeopleiding volgen. Meer info & aanmelden: www.ontmoetingsclusters.nl/entreeopleiding of mail naar opleiding@ontmoetingsclustersenschede.nl.