Afbeelding
Foto:

Nieuwe fietsbrug succesvol geplaatst

ENSCHEDE - Het was een spectaculair gezicht voor wie het mee mocht maken: de plaatsing van de nieuwe fietsbrug bij de Euregioweg afgelopen weekend.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de nieuwe stalen fietsbrug over de spoorlijn heen gehesen. De komende maanden wordt de fietsbrug en de omliggende omgeving verder afgebouwd. Vanaf begin oktober kan dan in twee richtingen gefietst worden vanaf de rotonde met de Sleutelweg naar de fietsbrug in de Oosterstraat. Het is een verbinding die op dit moment door veel fietsers wordt gemist. De nieuwe fietsverbinding sluit aan op de toekomstige fietssnelweg F35.

Beter bereikbaar
De fietsverbinding langs de Euregioweg draagt bij aan een verdere verbetering van het fietsklimaat in Enschede. De bereikbaarheid per fiets van het Euregio bedrijventerrein verbetert sterk. Ook draagt het bij aan het duurzaamheidsimago van het Euregio bedrijventerrein. De bouw van deze fietsverbinding wordt gerealiseerd door Strukton Civiel Noord & Oost en Buiting Staalbouw in opdracht van de gemeente Enschede.

Fietsstad 2020
Enschedeƫrs zijn fanatieke fietsers; we maken veel en graag gebruik van de tweewieler voor bezoek aan voorzieningen en voor woon-werkverkeer zoals in dit geval. De gemeente Enschede is daarom ook al enkele jaren bezig met het verbeteren van zowel het fietsbeleid als de infrastructuur in de stad. Zij doen dit samen met diverse partners, die op hun manier bijdragen aan veilig fietsen en goede fietsvoorzieningen. Zo werden ook vele ludieke acties opgezet om inwoners uit te dagen vaker de fiets te pakken. Enschede kijkt ook veel naar nieuwe innovaties die verder gaan dan traditionele voorzieningen. Zo wordt ook geƫxperimenteerd met apps die fietsers eerder groen licht geven. Op de website www.enschedefietsstad.nl vindt u meer informatie over deze campagne en de lopende acties.