Afbeelding
Foto:

Wijnproeverij in trein

HAAKSBERGEN - De Museum Buurtspoortweg en Wijngaard Hof van Twente organiseren volgende week vrijdag 28 juni een uniek evenement. Gezamenlijk organiseren zij de allereerste wijnproeverij in een rijdende stoomtrein.

De gasten kunnen dan gedurende de nostalgische stoomtreinrit in het authentieke restauratierijtuig genieten van diverse wijnen en lekkernijen. Onderweg geniet u van het prachtige Twentse landschap en vertelt de vinoloog u alles over de bijzondere wijnen uit Bentelo. Wijngaard Hof van Twente is in 2000 gestart door Roelof en Ilse Visscher. Het Bentelose bedrijf behoort met maar liefst 5,5 hectare grond tot één van de grootste wijngaarden van Nederland.

Arrangement
Een bezoek aan Museum Buurtspoorweg is een belevenis voor jong en oud. Je ziet én voelt de bijzondere verhalen van alle reizigers uit het begin van de twintigste eeuw. Stap zelf eens terug in de tijd en neem voor het Wijn & Trein arrangement plaats in het prachtige eersteklas restauratierijtuig uit 1929. Het is volledig gerestaureerd en ademt de sfeer van de luxe in de jaren '20. De historische aankleding, sfeervolle verlichting en comfortabele banken zorgen voor een onvergetelijke reis. Het arrangement is te boeken via www.museumbuurtspoorweg.nl. Er is slechts plek voor 44 personen.