Gemeente steunt Resto VanHarte

ENSCHEDE - Goed nieuws voor de bezoekers van de Resto VanHarte activiteiten: de gemeente Enschede trekt de beurs om dit ook in de nabije toekomst in stand te kunnen houden.

Voor wie er niet bekend mee is: Resto VanHarte verzorgt al tien jaar met dank aan vrijwilligers en sponsoren gezellige ontmoetingsavonden met een betaalbaar driegangendiner. Buurtbewoners koken en eten dan samen, waarbij iedereen van harte welkom is. De restaurants worden gecoached door een klein team van professionals, maar drijven verder op de inzet van vrijwilligers.

Ontmoeten
Naast het eten staat ook ontmoeten centraal; de avonden hebben als doel om mensen in de breedste zin met elkaar in contact te brengen. Enschede kent nu twee vaste Resto-avonden, namelijk op dinsdag in wijkcentrum De Roef en donderdag in speeltuin Stadsveld. Daarnaast is er de variant KinderResto, waarbij kinderen uit een gezin met een laag inkomen samen met een coach een diner maken. Zo leren zij lekker en gezond koken op een leuke manier; een belangrijke ambitie die ook past binnen het Kindpakket van ondersteunende maatregelen voor minima.

Steun
De afgelopen tijd bleek dat de exploitatie van Resto VanHarte in zwaar weer zit. Zij werken op dit moment zelf aan het financieel gezond maken van de exploitatie, waarvoor ook een eenmalige subsidie gevraagd is aan de gemeente. Het college van B&W stelt nu 13.000 euro beschikbaar. Gevolg is wel dat de activiteiten wat teruggeschroefd worden; zo gaat men terug naar één Resto-avond, hoewel nog niet zeker is welke avond dan over gaat blijven. De KinderResto-activiteiten blijven wel gewoon doorgaan.