Afbeelding
Foto:

Wie wordt de 17e Nederlands Kampioen Knikkeren?

ENSCHEDE - Duizenden kinderen gaan de strijd aan om zich een jaar lang ‘Nederlands Kampioen Knikkeren’ te mogen noemen. Dit jaar organiseert sportmarketingbureau House of Sports voor de 17e keer het Univé NK Knikkeren om het buiten spelen voor kinderen te stimuleren. Door heel Nederland worden er diverse voorrondes georganiseerd met uiteindelijk een officiële finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen.

De lokale knikkerkampioenschappen worden georganiseerd van april tot en met juni en op zondag 16 juni is Enschede aan de beurt. In Enschede zullen op deze dag vanaf 13.00 uur de knikkers gaan rollen op het H.J. van Heekplein. Per knikkervoorronde plaatsen de 16 beste knikkeraars zich voor de grote finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen op 29 juni 2019.

Gratis deelname
Alle basisschoolleerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 (6 - 12 jaar) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het NK Knikkeren 2019. Deelname is gratis en de deelnemers kunnen zich inschrijven via de website: www.nkknikkeren.nl. En natuurlijk wordt er gespeeld onder luide aanmoediging van vaders, moeders, opa's, oma's, vriendjes en vriendinnetjes. Zo wordt er een gezellig feestje van gemaakt en kan ook weer ervaren worden hoe leuk het is om buiten te spelen. Het NK Knikkeren staat voor sportiviteit, sociale ontwikkeling, buitenspelen en de omgang met winst en verlies. Dit Nederlands Kampioenschap Knikkeren wordt mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor Univé en de organisatie is mede in handen van Enschede Promotie.