Afbeelding
Foto:

Leerlingen Assink Lyceum naar China

HAAKSBERGEN - Een groep van twintig leerlingen uit 4HAVO en 5VWO is momenteel op reis in China. Vorige week vrijdag vertrok de groep voor een tiendaagse reis.

De leerlingen maken deze week uitgebreid kennis met de Chinese cultuur. De leerlingen verblijven weliswaar in een hotel, maar ze draaien overdag mee op een Chinese school in Nanjing, samen met hun Chinese 'uitwisselingsbuddy'. De afgelopen tijd hadden de leerlingen via WeChat al vaker contact met de Chinese leerlingen. Deze zullen volgend jaar naar Haaksbergen komen, wat ook afgelopen jaar gebeurde. Ook worden diverse uitstapjes gemaakt.

Veel contact
De leerlingen kregen een goede voorbereiding, om zo het meeste uit de reis te halen. Zo vertelde ook gedeputeerde Eddy van Hijum van de Provincie Overijssel over de provinciale handelsmissies die regelmatig worden gehouden. Overijssel heeft goede banden met China, wat immers ook een grote afzetmarkt is voor Overijsselse bedrijven. Zo heeft ook het Haaksbergse bedrijf TKH een vestiging in de regio Nanjing.