Afbeelding
Foto:

Week van de Amateurkunst brengt reuring in de stad!

ENSCHEDE - Enig idee hoeveel amateurkunstenaars Enschede telt? Meer dan je wellicht vermoedt. Velen werken overdag en zijn 's avonds druk in de weer in een bijvoorbeeld een atelier. 1300 van al die kunstenaars laten de stad in de week van 1 tot en met 9 juni weer bruisen.

Door ruim 100 Enschedese groepen en kunstenaars worden meer dan 110 activiteiten georganiseerd. Het evenement biedt een podium voor mensen die in hun vrije tijd met kunst bezig zijn. Daarbij kan gedacht worden aan muziek, theater, zang en dans, maar ook fotografie, het maken van beeldende kunst of schrijven. Amateurkunst wordt in de spotlight gezet.

Voor iedereen
Bezoek mooie optredens, volg interessante workshops, bekijk inspirerende exposities of kom kijken bij een gezellige open repetitie. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een workshop improvisatietheater van Improkids volgen of meedoen aan de open repetitie van Symfonia Jong Twente. Eindexamenleerlingen Tekenen van het Bonhoeffer College én van het Luzac College presenteren hun kunst bij respectievelijk het TANKSTATION en Prismare. Ook vanuit de Universiteit Twente zijn er een aantal deelnemende groepen. Wil je met het hele gezin op pad? Kom dan genieten van optredens bij de Culturele Zondag op 2 juni of Zomerfestival Twekkelerveld op 8 juni. Daarnaast zijn er vele groepen die hun voorstelling of concert plannen in de WAK. Denk bijvoorbeeld een concert van Popkoor Enske bij Café LP en een optreden van Fanfareorkest De Bazuin in de Klanderij.

WAK Nacht
De WAK Nacht is inmiddels een jaarlijks terugkerend onderdeel en vindt plaats op woensdagavond 5 juni. De binnenstad wordt weer omgetoverd tot één groot podium. Op en rondom de Oude Markt openen 11 locaties hun deuren voor spetterende optredens van koren, dansgroepen, muzikanten, bandjes en meer. Maar liefst 26 groepen laten zich horen en zien.

Samenwerking
De WAK werkt zo veel mogelijk samen met andere evenementen en professionele culturele organisaties in de stad, om zo het amateurkunstveld zo veel mogelijk kansen te bieden om zichzelf te presenteren, daardoor bruist de stad negen dagen lang van de activiteiten! Bekijk het programma op www.wakenschede.nl of haal een gratis programmakrant op bij Enschede Promotie aan de Langestraat 41. Kom kijken en doe mee!