Shutterstock
Shutterstock Foto:

FC Twente Vrouwen verhuizen naar het Diekman

ENSCHEDE - FC Twente Vrouwen zal met ingang van het nieuwe seizoen, dat van start gaat in augustus, trainen en spelen op het voor hen nieuwe terrein op het Diekman. Hiermee wil de gemeente en FC Twente een verbinding maken tussen de FC Twente Vrouwen en de jeugdteams die er al trainen.

Het vrouwenelftal speelt en traint momenteel nog bij Achilles '12 in Hengelo. De gemeente Enschede, Sportaal, FC Twente en Stichting FC Twente Vrouwen zijn het nu eens geworden over de toekomstige locatie voor het elftal. Het is slechts één stap in het plan om van het Diekman een veelzijdig sportcentrum te maken. De beloften van FC Twente Vrouwen en een aantal jeugdteams traint al enige tijd aan de locatie op het Diekman en hebben afspraken gemaakt tot tenminste 2021-2022. Zij zullen dus vanaf volgend seizoen vergezeld worden door de FC Twente Vrouwen.

Talent
Naast de FC Twente Vrouwen en de huidige teams is het ook de bedoeling dat op het Diekman plaats komt voor het ontwikkelen van sporttalent. Deze langetermijnvisie omvat onder andere een sportcampus bij het gebied aan de kant van het Stedelijk Lyceum. Hier wordt sporttalent op de juiste manier klaargestoomd, waarbij de nadruk niet alleen ligt op voetbal maar juist bij het breder ontwikkelen van sporters. Het Stedelijk Lyceum heeft hierin al een belangrijke rol als Topsport Talentschool waar getalenteerde jeugd een aangepast lesprogramma kunnen volgen dat is te combineren met (top)sport.

Verhuizing
Voor het zo ver is, zullen de FC Twente Vrouwen nog spelen en trainen op hun huidige locatie. Alle gemaakte afspraken zullen nog worden nagekomen voordat het team in augustus verhuist naar het Diekman. Voorzitter van FC Twente Vrouwen Hans Siers is blij met het genomen besloot. "Het is goed dat er zo snel duidelijkheid is over de nieuwe speellocatie van FC Twente Vrouwen. Samen met gemeente Enschede gaan we snel aan de slag om die aanpassingen aan te brengen die een goede competitiestart in augustus mogelijk maken." De verwachtingen zijn hoog gespannen voor het elftal. De FC Twente Vrouwen wonnen afgelopen seizoen nog de landstitel.