Afbeelding
Foto: ROY ENSINK

Stoer Voer breidt uit!

ENSCHEDE - Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het weer tijd voor Stoer Voer! Vrijdag 24 mei, zaterdag 25 mei en zondag 26 mei tovert het Enschedese G.J. van Heekpark zich weer om tot een walhalla voor de culinaire liefhebber. Ja, je leest het goed: Vanwege het succes van de afgelopen edities heeft de organisatie besloten er een dag bij aan te plakken.

Stoer Voer is inmiddels geen foodtruckfestival te noemen. Het concept van dit festival is zo breed geworden, vertelt organisator Erik Wooldrik: We begonnen natuurlijk als foodtruckfestival, maar we zijn inmiddels zoveel meer. Het park siert zich dit jaar met biercolleges van Gulpener, een speciaalbierbar met een uitgebreid aanbod, verschillende sportactiviteiten en zelfs een openlucht bioscoop! In samenwerking met Concordia biedt Stoer Voer haar bezoekers de kans om te genieten van het (nieuwe) concept Food Film: op vrijdag- en zaterdagavond worden de grote hitfilms Bohemian Rapsody en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri vertoond.

Stoer Voer zou Stoer Voer niet zijn zonder het gigantische aanbod aan keukens: van lokaal eten, tot Turks en Mexicaans. En van gehaktballen tot gekonfijte eend. Naast een heleboel kindervertier zoals springkussens, een draaimolen en theater op het veld hoeven ouders zich niet druk te maken over de eetwensen van hun allerkleinsten. Stoer Voer zorgt dat iedereen, ongeacht de leeftijd, met een volle buik naar huis gaat.

Op zondag is het tijd om te bewegen! In samenwerking met verschillende sportverenigingen wordt er in het park 360 ball, jeu de boules en korfbal gespeeld. Ook is er een spannende stormbaan op het veld te vinden. Bezoekers die toch liever willen ontspannen kunnen genieten van een roofvogelshow van Valkenvlucht. Tussentijds staan alle foodtrucks en paviljoens, waaronder een aantal bekenden uit de Twentsche Foodhal, natuurlijk klaar voor een (h)eerlijk hapje en drankje.