Afbeelding
Foto:

Avondvierdaagse steunt het goede doel

HAAKSBERGEN - Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juni wordt voor de 61e keer de Avondvierdaagse georganiseerd door Wandelkring DIO.

Vele deelnemers hebben aan vorige edities van de Wandelvierdaagse Haaksbergen meegedaan en voor dit jaar heeft de Commissie Wandel Evenementen weer mooie routes van 3, 5 en 10 kilometer uitgezet door de natuurgebieden rondom Haaksbergen.

Startplaatsen
Tijdens de Avondvierdaagse van Haaksbergen wordt er elke dag op een andere locatie gestart. Maandag 3 juni wordt gestart bij basisschool Sint Bonifatius aan de Lijsterstraat 11, dinsdag bij basisschool Pius X aan de Jordaansingel 20, 5 juni is de startlocatie het Gängelhuuske, Molenstraat 56. Nieuw is de startlocatie van donderdag 6 juni. Er wordt dan gestart vanaf basisschool het Los Hoes, Hassingborgh 16. Op vrijdag beginnen alle routes op het marktplein. De starttijden van de 10 km, 5 km, en 3 km zijn respectievelijk 18.00, 18.15 en 18.30 uur. Op vrijdag mag er een kwartiertje eerder gestart worden voor de 10 km.

Aanmelden
Tot zaterdag 1 juni 12.00 kan er aangemeld worden bij VVV Haaksbergen - Buurse aan de Stationsstraat 3 of bij Theo Mentink aan de Geukerdijk 22 of telefonisch 053- 5741971 (na 15.00 uur). Vanaf € 5,50 kan er worden deelgenomen aan de Vierdaagse. Een enkele dag meewandelen kan vanaf € 2,50.

Goede doel
Ook dit jaar wordt een deel van het inschrijfgeld gedoneerd aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor JuNiMo. Deze stichting is ontstaan in 2015 uit de vraag van ouders om voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 15 jaar met verstandelijke beperking of autisme aanverwante stoornis iets te organiseren waar zij met regelmaat naar toe kunnen. JuNiMo staat voor het opbouwen van die contacten en het sluiten van vriendschappen. Samen worden tal van activiteiten ondernomen die naast leerzaam ook gewoon leuk en gezellig zijn. Er zijn weinig van dit soort activiteiten voor deze doelgroep. En meekomen met reguliere activiteiten, sporten of clubjes is vaak lastig. Ondertussen is JuNiMo flink gegroeid van alleen een leuke speelmiddag naar een onderdeel in het leven van de kinderen. Meer informatie over Stichting JuNiMo is te vinden op www.junimo.nl,