Afbeelding
Foto:

Wat maak jij? Grafiet tekeningen en olieverfschilderijen.

Wat maakt jouw werk speciaal?
In mijn portretten probeer ik de essentie van de persoon te vatten met potlood of olieverf. In mijn werk geef ik de klassieke schilder- en tekenkunst een eigentijdse draai.

Waar kunnen we jouw kunst zien?
Op Instagram (@jandijkstrafinearts) publiceer ik bijna al mijn werken. Ik wil graag vaker meedoen met Culturele Zondagen in Enschede. Voor nu ligt de focus op het lanceren van mijn eigen website: www.jandijkstrafinearts.nl. Tijdens de Week van de Amateurkunst (1 t/m 9 juni) WAK kan je me op 7 juni van 9:30-12:00 aan het werk zien bij de open atelier ochtend van Modelteken Collectief Enschede aan de GJ van Heekstraat 14. Zie voor meer info www.wakenschede.nl.

Welke bekende kunstenaar bewonder jij?
Vermeer, Rembrandt, Rafael en Da Vinci. Belangrijke voorbeelden uit de moderne kunst zijn onder andere Rene Janssen, Ceasar Santos en Andrew Tischler. Dit zijn stuk voor stuk voortreffelijke portretschilders.

Wat betekent Enschede voor jou?
Enschede is de stad waar ik woon en werk. Er wordt hier veel georganiseerd, zoals de Culturele Zondagen en de WAK. Ik ben vrijwilliger bij TETEM. Hier volg ik trainingen over de zakelijke kant van het kunstenaarschap.