Afbeelding
Foto:

De waterstofauto

TWENTE - De eerste waterstofauto in Twente is in het bezit van Autogroep Twente, met vestigingen in Almelo, Hengelo en Enschede. De Hyundai Nexo is de eerste auto met brandstofcel die is voorzien van de modernste snufjes en technieken. Het zou dé auto kunnen worden voor de komende jaren.

Amsterdam wil vanaf 2030 benzine- en dieselauto's weren in de hoofdstad. De laatste tijd wordt er steeds vaker gediscussieerd over alternatieven voor deze conventionele auto's. Eén van deze milieuvriendelijke auto's betreft de Hyundai Nexo die op waterstof rijdt. De waterstof wordt in een speciale brandstofcel omgezet naar elektriciteit. Waterdamp is het enige dat deze auto aan uitstoot produceert en waterdamp is 100% schoon en niet schadelijk voor het milieu.

Technisch hoogstandje
De Hyundai Nexo is voorzien van de modernste snufjes en de laatste technieken. Het betreft een zeer veilige en comfortabele auto die met één druk op de knop zelfstandig kan inparkeren. Door de ingebouwde rijstrookassistent blijft de auto keurig midden op de weg rijden.

Rijden op waterstof
Waterstof is geheel natuurvriendelijk en niet schadelijk voor de natuur. Het voldoet aan alle veiligheidheids- en duurzaamheidseisen die eraan gesteld worden. Er rijden nog maar weinig waterstofauto's in Nederland rond, doordat het nog maar op vier plekken in Nederland mogelijk is om waterstof te denken. Er wordt hard gewerkt aan het verviervoudigen van het aantal plekken in Nederland om waterstof te tanken.

Deze speciale waterstofauto van Hyundai is de komende tijd te bekijken bij Autogroep Twente in Hengelo. Tevens zal hij ook te zien zijn bij Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen tijdens de familiedag op zondag 26 mei.