Afbeelding
Foto:

Inwoners geven hun mening

ENSCHEDE - Inwoners van Enschede wordt gevraagd om hun mening te geven over de stad. Via de stadspeiling kunnen ze aangeven hoe ze denken over hun eigen woonomgeving, de zorg en de communicatie vanuit de gemeente.


De stadspeiling is een jaarlijks initiatief van de gemeente om de mening van inwoners te inventariseren. Dit doen ze met de hulp van Kennispunt Twente, welke het onderzoek zal uitvoeren. De resultaten van het onderzoek zullen vervolgens worden aangeboden aan de gemeente. Deze kunnen ze gebruiken om te peilen waar de gemeente nu staat in deze verschillende onderwerpen en verbeterpunten te herkennen. In die zin is de stadspeiling een kans om de ontwikkeling van Enschede te bepalen. De gemeente hecht veel waarde aan de individuele mening van inwoners, zo geven ze aan. "Met de resultaten zien we of onze gemeente zich in de goede richting ontwikkelt. Ook kunnen we betere keuzes maken en gericht werken aan betere wijken en buurten."

Vragenlijst
De vragenlijst die is opgesteld voor de stadspeiling kan door iedere inwoner van Enschede worden ingevuld. Dit kan nog tot 31 mei en kost ongeveer een kwartier tijd. De vragenlijst kan ook schriftelijk worden toegestuurd. Wie vaker zijn of haar mening wil delen met de gemeente kan lid worden van het EnschedePanel. Deze krijgen ongeveer 3 tot 5 keer per jaar een vragenlijst van de gemeente over uiteenlopende onderwerpen. Kijk op www.enschede.nl voor de vragenlijst van de stadspeiling en meer informatie over de vragenlijst.