Afbeelding
Foto:

Onafhankelijk onderzoek: TONZON meest ecologisch

TWENTE - Het isoleren van woningen is belangrijker dan ooit. Er moet zo min mogelijk warmte verloren gaan of onnodig binnenkomen voor lage energiekosten en een duurzame toekomst. TONZON werkt met thermokussens die de vloer op een efficiƫnte manier isoleren.


Vloerisolatie is een van de meest belangrijke factoren in het duurzaam bouwen van woningen. De TONZON Thermokussens bieden hierin een grote oplossing. Ze nemen relatief weinig ruimte in gebruik voor een groot effect. Het aanbrengen van de kussens verloopt gemakkelijk en kost maar weinig CO2, terwijl ze door de isolerende werking ook nog eens zorgen voor een grote CO2 reductie. Hiermee is het benoemd tot Dubo-keur product in de 1a klasse, een naam die alleen de meest milieuvriendelijke producten mogen dragen. Bewoners profiteren niet alleen van het gemak waarmee de thermokussens worden aangebracht, maar hebben langdurig plezier van de energiebesparing van de kussens. De vloer bovenop de thermokussens zal in staat zijn de warmte langer vast te houden waardoor de stookkosten beperkt kunnen blijven. Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) heeft een milieuvergelijking gemaakt tussen de verschillende manieren om dit aan te pakken en dit onafhankelijk onderzoekt laat zien dat de vloerisolatie van TONZON de meest ecologische is en zonder verborgen kosten.

TONZON op TV
Binnenkort zijn de oplossingen van TONZON ook op TV te zien. Het programma "Green Make Over" van SBS 6 dat op 19 mei, 26 mei en 2 juni vanaf 16.30 uur te zien is, gaat over hoe mensen inspelen op het veranderende klimaat en zal aandacht besteden aan de innovatieve oplossing van onder andere TONZON.