Afbeelding
Foto:

Binnenstad krijgt gigantische zandbak

ENSCHEDE - De binnenstad van Enschede heeft sinds 7 mei één van de grootste zandbakken ooit. Tijdens Sand in the City kunnen kinderen zich uitleven in de reuzenzandbak die geplaatst is.


Het zandfestijn is te vinden op de Oude Markt en blijft staan tot en met 2 juni. Sand in the City is een initiatief van Herstructureringsmaatschappij Overijssel. Om hun tienjarig bestaan te vieren verhuizen ze de reusachtige zandbak deze zomer door verschillende Overijsselse steden. Enschede heeft de eer om Sand in the City als eerste te mogen verwelkomen. Daarna is het de beurt aan Hengelo, Almelo en Deventer. Het festival eindigt op 22 september in Zwolle. Alle plaatsen kunnen ongeveer een maand genieten van de zandbak in hun stad.

Activiteiten
Tijdens Sand in the City is er van alles te beleven in de binnenstad. Kinderen kunnen zich kostelijk vermaken in de enorme zandbak met het graven van tunnels, maken van zandtaartjes en het bouwen van de mooiste zandkastelen! Ook kunnen ze kennismaken met Koning Koos, Prinses Sassa en Toto van het Zandkasteel! Elke woensdag zal er een zandsculptuurkunstenaar aanwezig zijn die zandkastelen bouwen naar een hoger niveau tilt en je meeneemt in deze kunstvorm en waarbij je zelf ook aan de slag kan! Oyfo Museum voor Kunst en Techniek pakt dit evenement als kans voor een aantal leuke proefjes en workshops rondom het thema. Zie hoe zand wordt gebruikt binnen het thema techniek en laat je verbazen! Verder kunnen kinderen zich laten schminken en hun ouders uiteraard genieten van een drankje op een van de terrassen. Op 18 mei is er de kans om op de foto te gaan met Koning Koos, Prinses Sassa en Tot van het Zandkasteel tijdens de meet & greet.

10 Jaar HMO
HMO viert haar 10-jarig jubileum met deze grote zandbak die door de Overijsselse steden trekt. HMO zet zich in voor een gezonde economische ontwikkeling van Overijsselse steden. Hierbij is de leefbaarheid van binnensteden een belangrijk speerpunt voor de organisatie. Met Sand in the City vieren ze hun jubileum samen met de doelgroep en betrekken bezoekers van de binnensteden bij de speciale viering met dit ludieke evenement.