Afbeelding
Foto:

Haaksbergen kiest voor favoriete sporters van 2018

HAAKSBERGEN - Op vrijdagavond 14 juni worden tijdens het prestatiegala Haaksbergse sporters geƫerd tijdens de sportverkiezingen. Ook dit jaar eert de gemeente Haaksbergen de meest succesvolle of noemenswaardige sporters van het voorgaande jaar tijdens de sportverkiezing.


De sportverkiezingen draaien om lokale sporters. De verkiezingen zijn onderverdeeld in de categorieƫn sporttalent (tot 16 jaar), sportman, sportvrouw, sportploeg en jeugdsportploeg. Elk jaar worden de Haaksbergse sporters in de spotlights gezet tijdens deze verkiezingen. Inwoners kunnen hierbij sporters opgeven voor hun sportprestaties van het afgelopen jaar. De sporters worden vervolgens beoordeeld door een deskundige jury, die een selectie van drie maken per categorie. Deze kanshebbers horen tijdens het prestatiegala in Theater de Kappen of ze zich de winnaar mogen noemen.

Sport uitdragen
Bij het beoordelen van de sporters is een secuur werk. Er wordt gekeken naar hoe de sporter of sportploeg het afgelopen jaar heeft gepresteerd. Grote successen en winsten tellen hierbij uiteraard mee. Maar er wordt ook gekeken naar het grotere geheel. Wie slaagt er in om zijn of haar sport op een positieve manier uit te dragen? Wie is er een voorbeeld voor anderen in de sport of weet nieuwe sporters te enthousiasmeren? Een sportploeg die samenwerking naar een hoger niveau weet te tillen, een talent dat in korte tijd grote stappen heeft gemaakt, een sportman- of vrouw die onlangs een flinke uitdaging met succes is aangegaan, ze zijn allemaal welkom bij van de sportverkiezing. Op deze manier krijgt de jury een gevarieerde groep sporters om zich over te buigen. Sport en sportiviteit zullen de kernwoorden zijn tijdens de verkiezing.

Opgeven kan
Vanaf heden kan iedereen een sporter of sportploeg voordragen waarvan men denkt dat ze een plek verdienen in deze selectie. Voor allen geldt dat ze in 2018 in Haaksbergen gewoond moeten hebben, de ploegen moeten ook afkomstig zijn uit Haaksbergen om kans te maken op een prijs tijdens de sportverkiezingen. Ook senioren en jeugd zijn meer dan welkom bij deze verkiezingen. Voor hun teams geldt dat alleen de eerste (selectie)teams of elftallen kans maken op een plek in de finale. Het voordragen van een sporter of sportploeg kan nog tot 13 mei door te mailen naar nj.hartlief@haaksbergen.nl met daarin een samenvatting van de geleverde sportprestaties en uw eigen contactgegevens.

Gala
De sporters die door de jury worden genomineerd krijgen daarover bericht en mogen op 14 juni aanstaande aanwezig zijn op het prestigieuze gala in Theater de Kappen. Een avond die in het teken zal staan van de Haaksbergse sporthelden van 2018.