Afbeelding
Foto:

Volle agenda voor Orkest van het Oosten in de maand mei

ENSCHEDE - Deze maand speelt het Orkest van het Oosten haar laatste concerten van seizoen. Maar ondanks dat hun seizoen ten einde loopt is de agenda nog goed gevuld de komende weken. Onder andere het afscheidsconcert van dirigent Ed Spanjaard op 24 mei staat genoteerd.


Spanjaard neemt op 24 mei afscheid van het orkest als vaste dirigent. Die avond staat het orkest in het Muziekcentrum Enschede voor een vioolconcert Bartók door Ferschtman. Hoewel al Bruckners symfonieën romantisch zijn, verdient zijn populaire Vierde deze bijnaam bij uitstek. Het ademen van de wouden. Het stromen van de beken. Het koeren van de hoorns. Met recht 'De romantische'. Fraai om het seizoen mee af te sluiten. Maar eerst het vioolconcert van de verliefde Bartók, liefdevol en virtuoos vertolkt door een van Nederlands grootste violistes Liza Ferschtman.

Klassiek in je smoel
De volgende zag, op 25 mei, brengt het Orkest van het Oosten twee werelden tezamen. Ze weten klassiek te combineren met de hedendaagse popmuziek tijdens "CLASSSH". De klassieke klanken vermengen zich met fijne elektrotunes. CLASSSH bezorgt een onvergetelijke avond met symfonische muziek in de meest pure vorm: zonder etiquetteregels, mét adventure seats en – letterlijk – aaibare musici. Een CLASSSH tussen traditie en beleving van nu. Bite size klassieke muziek in een totaal andere setting. Kijk voor meer informatie op www.classsh.nl. Beide optredens worden gehouden in het Wilminktheater, de kaartverkoop verloopt dan ook via www.wilminktheater.nl.

Beethoven en Mozart
Iets eerder, namelijk op 10 mei, staat het orkest wederom in het Wilminktheater voor een muzikale avond. Dit maal staat de avond in het teken van muziek van meestercomponisten Beethoven en Mozart. Mozart en Beethoven raken elke generatie weer recht in het hart. Het zal nooit anders zijn, hun taal blijft universeel en onvervangbaar. Mozart: hemelse schoonheid. Beethoven: menselijke onstuimigheid. Het orkest onderhoudt al jarenlang een internationaal hoog gewaardeerde Beethoventraditie. In zijn Achtste symfonie haalt Beethoven grappen uit. Zo is deel 2 een ode aan de metronoom. In het derde deel, het menuet, gaat hij terug naar vóór Mozart, en de finale begint pas goed als het eind al lijkt te naderen: een slot zonder weerga. Dirigent van deze avond zal Massimiliano Caldi zijn. Aanvang is om 20.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van het Wilminktheater of online op www.wilminktheater.nl.

Agenda
Het Orkest van het Oosten heeft behalve bovengenoemde optredens nog meer in de planning. Benieuwd? Kijk dan voor de gehele agenda op www.ovho.nl/.