Afbeelding
Foto:

Elk jaar weer hetzelfde liedje

TWENTE - Ook dit jaar werden er weer enkele dagen voor Koningsdag Nederlanders geïnterviewd of de monarchie nog van deze tijd is. Elk jaar hoor je weer dat een koning c.q. koningin wel erg veel belastinggeld opslokt. Is dat echt de reden? Ik heb zo mijn twijfels. Is de echte reden misschien jaloersheid. Deze anti groep zou steeds groter worden volgens de sociale media.

Enquête

Nu is een enquête erg beïnvloedbaar, het is afhankelijk van de vragen en in welke vorm en welke groep je het meest bevraagt, jongeren of ouderen. Als ik kijk hoeveel geld voetballers vragen voor het spelen voor een club en al helemaal wat voor transfer betaald wordt, dat moeten wij, de toeschouwer toch ook opbrengen. Wereld beroemde dj's of artiesten vragen heel veel geld om hun concert bij te wonen. Ticketprijzen zijn dik boven de honderd euro! Zou een president dan echt goed koper zijn?

Andere landen

Als ik lees over verschillende Afrikaanse landen die "zogenaamd" democratisch zijn. De presidenten die niet willen aftreden, dat er miljoenen uit de staatskas zijn verdwenen, hetzelfde geldt ook voor verschillende Aziatische landen. Als ik kijk na de voormalige Russische staten waar de presidenten in huizen wonen waar gouden kranen geïnstalleerd zijn, veel marmer etc., verdienen die dan in acht of twaalf jaar zoveel geld?

Koninklijke familie

Volgens mij wonen Poetin en Trump ook niet in een rijtjeswoning. Die Russische paleizen en "Het witte huis" waar de heren tijdelijk wonen worden betaald door de belastingbetalers. Waarschijnlijk wonen ze er ook gratis. Natuurlijk heeft onze koninklijke familie veel geld.

Generatie

Generatie op generatie is er veel geld binnengekomen, maar is dat dan meer dan de Heineken familie of andere "Multi" miljardairs, ik weet het niet. Als de koning en de koningin op staatsbezoek gaan nemen in hun kielzog heel veel CEO van bedrijven mee om het Nederlands product te promoten. We kijken alleen maar na de glimmer en niet wat voor werk ze echt verzetten, dat weten we niet eens. Misschien zou dit laatste eens duidelijker moeten worden.

Borbala