Afbeelding
Foto:

Asbest alleen naar afvalbrengpunt West

ENSCHEDE - De gemeente Enschede hoopt dat inwoners hun verantwoordelijkheid nemen en asbesthoudende objecten de komende jaren saneren. Er is ook in Enschedese woningen en objecten nog veel van dit gevaarlijke materiaal te vinden. Om het inwoners zo makkelijk mogelijk te maken kunnen zij asbest onder specifieke voorwaarden gratis inleveren.

Met ingang van komende maandag 29 april kunt u het asbest alleen nog naar afvalbrengpunt West brengen. Dit is te vinden aan de Binnenhaven 152. Geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur. Wie asbest inlevert, moet ook de milieupas meenemen.

Beheersbaar risico
Vooruitlopend op het komende asbestverbod stimuleert de gemeente om zoveel mogelijk objecten te saneren. De risico's van asbest voor de volksgezondheid zijn in theorie niet zo heel groot, mits het asbest niet beschadigd of bewerkt wordt. Wanneer u asbest inlevert, is het belangrijk om dit goed te verpakken; met twee lagen doorzichtig plastic en plakband. U kunt gratis een stuk plastic ophalen bij één van de drie afvalbrengpunten in Enschede.

Spelregels
Saneert u asbest? Vul dan een Sloopmeldingsformulier in via www.olo.nl. Wanneer u binnen 5 werkdagen niets heeft vernomen van de gemeente dan mag u uitgaan van vrijstelling en het asbest zelf verwijderen. Met een geprinte versie van het meldingsformulier mag het asbest gestort worden. Zonder meldingsformulier is het voor Twente Milieu niet toegestaan asbest in te nemen. Verpak het asbest thuis, niet op het afvalbrengpunt of op de openbare weg. Verklein of breek asbest nooit Onverpakt of niet goed verpakt (gaten in de verpakking) asbest wordt niet geaccepteerd. U mag maximaal 35 vierkante meter of 500 kg asbest per jaar inleveren (dit is wettelijk bepaald)