Beëdiging van Rob Welten

HAAKSBERGEN - Vorige week vrijdag nam Gerrit-Jan Kok afscheid als burgemeester van Haaksbergen. Rob Welten neemt zijn taken als burgervader over. Hij werd afgelopen woensdag 17 april tijdens een buitengewone raadsvergadering in de raadzaal geïnstalleerd en beëdigd.

Niet alleen raadsleden en genodigden konden de vergadering live bijwonen. Via het internet was de beëdiging voor iedereen live te volgen. Tijdens een receptie 's avonds in restaurant 't Hagen kon iedereen de nieuwe burgemeester verwelkomen en kennismaken met hem en zijn familie.

Werkzaamheden

De 58-jarige Rob Welten woont in Borne en is lid van het CDA. Zijn opleiding bestaat uit doctoraalopleidingen Nederlands Recht en Geschiedenis. Na zijn studie heeft hij al een lange loopbaan achter de rug. Hij heeft diverse functies vervuld, waaronder als wetenschappelijk medewerker op de Rijksuniversiteit Limburg en hoofd bestuurszaken van de gemeente Weststellingwerf.

Vertrouwenscommissie

Patrick ten Voorde van de vertrouwenscommissie vertelt dat ze heel blij zijn met deze ervaren burgemeester. Ook heeft de raad er het volle vertrouwen in dat Rob Welten op de juiste manier verbindingen weet te leggen tussen de inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties in Haaksbergen. Ambitie en besluitvaardigheid zijn vaardigheden die van groot belang zijn om de processen binnen de gemeente tot uitvoering te brengen.