Afbeelding
Foto:

Aanstormend dierenarts-talent welkom!

ENSCHEDE - Afgelopen maand kregen we weer veel mails binnen van Paraveterinaire dierenartsassistenten in opleiding. Het is weer tijd om een stageplek voor het nieuwe schooljaar te zoeken. Jonge meiden en soms jongens die meestal voor de eerste keer een soort sollicitatie-mail moeten schrijven.

Wij lezen alle mails met CV's door en vragen de aanstormende talenten om langs te komen voor een gesprek. Als het klikt mogen ze een dagdeel meelopen om te kijken of het klikt op de werkvloer. Spannend, spannend. Niet alleen voor degene die wil komen stagelopen, maar ook voor ons. Je kunt natuurlijk zeggen: "Ach het is maar een stagiaire", maar zo voelt dat niet. We werken met iedereen veel en nauw samen. Stagiaires mogen echt meewerken, het is geen kijk-stage, want daar leer je niet zoveel van. Dus het moet wel klikken.

Jong talent
We hebben geluk, want eigenlijk hebben we altijd leuke en goede stagiaires. Talentvolle mensen die graag willen leren. En als ze klaar zijn met de opleiding vragen we vaak een stagiaire om in de zomer (en soms zelfs langer) bij ons te komen werken. Een win-winsituatie.

Doelen
De meeste stagiaires komen hier met allemaal dezelfde leerdoelen vanuit school meegekregen. Daar werken we dan ook aan. Daarnaast heeft elke stagiaire natuurlijk zijn/haar eigen interesses. Wij staan volledig open voor eigen input qua leerdoelen. Want, hoe kun je beter leren dan dat je zelf iets heel graag wílt leren Zo hadden we dit jaar een stagiaire die ontzettend geïnteresseerd is in katten. Nu zijn wij een Cat Friendly clinic met Goud status met veel katten in ons klantenbestand, dus dat paste heel goed bij ons. Deze stagiaire had zoveel feeling met katten en zich zo ontzettend goed ontwikkeld dit jaar, dat zij meestal de bange katten hielp vasthouden. Dat ging super!

Doorgroeien
Dat maakt stagiaires opleiden voor ons zo leuk: wij kunnen hen veel leren en ze zien groeien in hun zelfvertrouwen en deskundigheid. En wij dragen ons steentje bij om zo goed mogelijke Paraveterinaire dierenartsassistenten af te leveren aan het werkveld. En ondertussen helpen zij ons ook ontzettend mee met alle werkzaamheden!

Esther van Sprang
Dierenarts Dierenkliniek Enschede