Afbeelding
Foto:

Column Vrijspraak: 'Vijftig'

Het regent feestjes van 50-jarigen dit jaar. En dat gaat volgend jaar ook nog wel even door. Alleen dit jaar al hebben we al drie verjaardagen van vijftigers mogen vieren. Het volgende feestje staat alweer op de planning.

En iedereen staat er anders in. Mijn zus bijvoorbeeld vierde het groots, thuis, met vrienden en familie. Een tap, muziek en catering maakte het feest compleet. Maar mijn vriendin die onlangs Sarah werd, had helemaal geen zin om een feest te organiseren. Wat een gedoe. Zij nam ons, een groep vriendinnen, gezellig mee uit eten om daarna lekker te gaan dansen bij Jansen. Dat is inmiddels wel een begrip in Enschede. Mensen van mijn leeftijd (ik ben overigens nog láng geen vijftig) kunnen daar lekker los gaan op nummers van Abba, Luv, Queen en Madonna. Uitgaan zoals vroeger, maar dan met middelbaren, zeg maar.

Want ja, dat zijn we inmiddels: van middelbare leeftijd. We voelen onszelf misschien nog wel jong, maar voor de gemiddelde twintiger zijn wij gewoon oud. Maar dat weerhoudt ons er niet van om een feestje te vieren, toch? Afgelopen weekend een verjaardag in de kroeg; lekker aan de bar met een hapje en drankje. En zo viert iedereen deze -toch wel- mijlpaal op zijn eigen manier. Want laten we wel wezen, we vinden we het misschien wel erg om oud te worden, maar je mag toch ook blij zijn dat je het wordt. We zien in onze omgeving mensen op veel te jonge leeftijd heengaan. Soms zo plotseling, zomaar uit het niets. En dan ga je er toch weer even bij stil staan: het kan ook zo voorbij zijn. Dus we gaan lekker door met het leven vieren. Mijn vriend gaat eind dit jaar Abraham zien. We moeten maar eens gaan beginnen met plannen maken. Voor je het weet, is het al zover. Het cliché zegt het al hè: het leven is een feest, maar je moet toch echt zelf de slingers ophangen.

Corina van Assen is mede-eigenaar van RP Advocatuur in Enschede. Zij behandelt zaken op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht en letselschade. Daarnaast is zij werkzaam als tekstschrijver. Voor Hart van Enschede verzorgt zij de maandelijkse column Vrijspraak.