Afbeelding
Foto:

Uitgebreid theater- en concertprogramma

ENSCHEDE - Het nieuwe theater- en concertseizoen 2019-2020 van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede is bekend. Op de website staan alle voorstellingen en concerten die van augustus 2019 t/m juni 2020 te zien zijn in het Wilminktheater, het Muziekcentrum, De Kleine Willem en de Grote Kerk in Enschede.

Het programma is wederom zeer divers; alle genres komen ruim aan bod. De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen start op dinsdag 23 april om 09.00 uur via wilminktheater.nl en om 12.00 uur aan de kassa van de Wenninkgaarde 40-42.

Muziek en meer
Opera's van de Nederlandse Reisopera en grote musicals als Annie, Kinky Boots, Oliver!, 't Schaep met de 5 Pooten en Hello, Dolly! met o.a. Simone Kleinsma zijn exclusief voor de regio geprogrammeerd. Waaronder ook de grote muziektheaterproductie Amadeus - maar liefst vijf keer in het Wilminktheater te zien. Het nieuwe seizoen bevat mooie concerten van onder andere BLØF, het Metropole Orkest, Amsterdam Sinfonietta met Jonathan Jeremiah, Clannad, Oleta Adams, Daniël Lohues, The Analogues en VOF de Kunst. Exclusief voor de regio Twente zijn de dansvoorstellingen van Nederlands Dans Theater en Scapino Ballet Rotterdam.

Voorstellingen
Juf Roos, Brugklas de Musical, Repelsteeltje en de blinde prinses en de Griezelbus van Paul van Loon zijn prachtige familievoorstellingen. Topacteurs als Anne-Wil Blankers, Pierre Bokma, Annick Pfeifer, Tjitske Reidinga, Mark Rietman, Victor Löw en Pip Utton doen Enschede aan. Cabaretiers Daniël Arends, Sara Kroos, Najib Amhali, Bert Visscher en ook Urbanus keren terug. Het kalenderjaar 2019 wordt voor de zesde keer op rij afgesloten met een zelf geproduceerd feestelijk project; Woar geet 't opan met Kesmis?. Er zijn ook diverse grotere, meerdaagse producties gepland dankzij regionale samenwerking met andere theaters. Zo ook de muziektheaterproductie Amadeus en de musicals Hello, Dolly! en Annie. Ook te zien in het Wilminktheater de musical 't Schaep met de 5 Pooten, de Broadway-hit Kinky Boots en de musicals Goodbye, Norma Jeane en Company van Stephen Sondheim. Kijk op: www.wilminktheater.nl