Record Store Day bij Planet of Sound

ENSCHEDE - Op zaterdag 13 april is het weer zover: World Record Store Day! Ook Planet of Sound in Enschede doet mee met deze speciale dag waar alle platenzaken in het zonnetje gezet worden.

Er valt veel te beleven op deze dag, zo zullen er releases exclusief op die dag verschijnen. "Welke releases dat zijn blijft altijd spannend.", zo vertelt Petrushka Morsink. "Elk jaar weer bestellen we zoveel mogelijk, passend bij onze klantenkring, maar dat wil niet zeggen dat het ook allemaal geleverd gaat worden." Zo zal de eerste 'x' klanten die dag een goodie-bag met een single van De Staat ontvangen. Hoeveel klanten deze krijgen zal pas duidelijk worden op de dag ervoor. Reserveringen zijn niet mogelijk dus elke klant heeft evenveel kans op het scoren van een collectors item.

Kom op tijd
Het advies is dan ook om op tijd te komen. "Dit jaar openen we de deuren om 09.30 uur. Vorig jaar was er veel aanloop, dus kom op tijd." Planet of Sound pakt ook groots uit voor deze bijzondere dag; zo zijn er DJ's die platen draaien en er zijn hapjes en drankjes. Uiteraard zijn er ook mooie aanbiedingen; de afgelopen dagen was Petrushka al druk bezig om alles af te prijzen. Zo is er ook een ruime selectie tweedehands lp's die afgeprijsd de deur uit gaan. Zoek je nieuwe vinyl platen? Planet of Sound is op dat gebied de grootste van Oost-Nederland.

Trushkadeli
Alsof dat allemaal nog niet feestelijk genoeg is is 13 april ook de dag dat Petrushka haar solo project Trushkadelic uitbrengt op lp, op haar eigen nieuwe label URUSAI Records. De tweede release staat gepland op begin juni: Cords - Stargazer (the Best Of).

Laagdrempelig
De laatste tijd zijn er ook steeds meer live-optredens bij Planet of Sound. De 'instores' blijken een hit bij de bands en artiesten evenals de klanten. Velen komen niet alleen terug, maar raden ook andere bands aan om hier op te treden. "Zeer laagdrempelig, gezellig en alles kan. Ik boek geen bands, ze boeken mij. Dus maak ik nooit een selectie op basis van genre of level. Doe gewoon lekker je ding is het motto." Planet of Sound is gevestigd aan de Haverstraatpassage 54 in Enschede. Ook elke zondag geopend. Kijk op: www.planetofsound.nl