Afbeelding
Foto:

Renée van Harselaar pakt brons

BAD BLANKENBURG – Stichting Judosport Oost nam zaterdag deel aan de Thuringia Cup in Bad Blankenburg. Op dit vooraanstaande internationale toernooi wist Renée van Harselaar (-21 jaar, -78 kg) bij de junioren een bronzen medaille te veroveren.

Van Harselaar mocht het podium betreden na haar overwinning op de Braziliaanse Rocha. In de klasse tot 70 kg kon Naomi Overkamp helaas geen partij winnend afsluiten. Na een doorstuur-actie lijkt de partij binnen, maar tegenstander Gander uit Zwitserland werpt Overkamp op haar rug.

Meiden
Bij de meiden tot 18 jaar kwam als eerste Yasemin Atay (-70 kg) in actie. In de tweede ronde wint Atay met houdgreep van Vocke. In de derde ronde is Bayer fysiek te sterk. In de herkansingen word landgenoot Dikkenboer verslagen met een heerlijke O-uchi-gari. De Duitser Heinz in de volgende partij werpt Atay op haar schouder, waardoor ze helaas geblesseerd raakte en uitgeschakeld was voor het toernooi. Als laatste mocht Rut Bouwhuis-Wildeman de tatami betreden. Na drie uur wachten wordt er in de tweede ronde verloren van Tova Granberg uit Zweden. Helaas kreeg Bouwhuis geen herkansing, omdat Granberg verassend de volgende partij verloor.