Schwarzwaldtour

HAAKSBERGEN - Komende zondag 17 maart organiseert HTFC weer de eerste wielertoertocht in Twente.

De Holland Schwarzwaldtour: anders dan dat de naam doet vermoeden, vindt deze toertocht gewoon in Twente plaats. De omgeving van Rijssen staat namelijk bekend als het "Hollands Schwarzwald". De bossen, beekjes, kastelen en de havezaten, de hele streek vertoont opvallende overeenkomsten met haar befaamde Zuid-Duitse naamgenoot, maar het is gewoon Twente, en het heuvelt licht.

Klassieker
De Holland Schwarzwaldtour van de HTFC heeft sinds 4 jaar drie sterren van de NTFU en mag daarom een "NTFU-klassieker" worden genoemd. 3 Sterren-tochten scoren op de onderdelen organisatie, routebeschrijving/bepijling, service en veiligheid een absolute 10, en daar was en is de HFTC nog steeds heel trots op.

De route
De route voert vanaf Haaksbergen via Stepelo, Holthuizen, Lochuizen, Needseberg, Noorddijk, Gelselaar, Diepenheim, Stokkum, naar de eerste belangrijke helling van de tocht: de Markeloseberg. Als je toch nog even om je heen wil kijken, dan zie je dat deze berg voornamelijk beplant is met naald- en loofhout. Tegen de helling van de berg vinden we de bouwlanden, de Markelose Dorps-es genaamd. Vanaf enkele punten heb je een fraai uitzicht op de omgeving. In een nabij gelegen eikenbosje zijn verspreid liggend mierenbulten aanwezig, die deels nog door mieren worden bewoond. Via een mooie route fietst de groep via Goor, de sluizen van Wiene, Delden, Beckum weer terug naar Haaksbergen. Al met al een pittige tocht, een uitstekende trainingstocht voor de komende klassiekers. De start is bij HTFC Geukerdijk 107, 7481 CD, Haaksbergen. Afstanden: 65 en 110 km. Start beide afstanden: tussen 09.00 en 10.00 uur