Afbeelding
Foto:

Dagbesteding voor een zinvolle invulling van de dag

ENSCHE - We blijven steeds langer thuis wonen. Dit is natuurlijk mooi, want we willen allemaal de verhuizing naar een zorginstelling zo lang mogelijk uitstellen. Totdat thuis wonen moeilijker wordt.

Thuiszorg en ondersteuning van familie en/of vrienden kunnen hier aan bijdragen, maar soms is er net iets meer nodig. Als er bijvoorbeeld behoefte is aan structuur tijdens de dag of aan meer sociale contacten om eenzaamheid tegen te gaan. Dagbesteding is hiervoor de oplossing. Dagbesteding is er speciaal voor mensen die nog te 'goed' zijn om naar een zorginstelling te verhuizen, maar wel behoefte hebben aan een zinvolle invulling van de dag.

Leuke activiteiten
Zorgorganisatie Liberein heeft meerdere locaties in Enschede en Glanerbrug waar deze dagbesteding wordt geboden. Hier kunnen deelnemers meerdere dagen per week terecht om in een huiselijke sfeer met een kleine groep mensen diverse activiteiten te ondernemen die bijdragen aan een zinvolle invulling van de dag. Het aanbod bestaat vooral uit activiteiten op het gebied van ontspanning, sport, spel, creativiteit, muziek & cultuur en uitstapjes. Naast het activiteitenaanbod is de maaltijd een belangrijk onderdeel van het dagprogramma. Hierbij is er vooral ook aandacht voor het sociale aspect, tijd om bij te praten.

Meer informatie
De dagbesteding van Liberein is toegankelijk voor iedereen die in aanmerking komt voor een indicatie van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Bovendien zijn de huiskamers in locatie Bruggerbosch er speciaal voor mensen met een vorm van dementie. Neem voor informatie contact op met Liberein: 0800 – 0139