Afbeelding
Foto:

Fietslessen voor volwassenen in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Nederland is een waar fietsland. We zijn niet voor niets internationaal bekend om onze fietslust. In Nederland zij er officieel meer fietsen dan inwoners te vinden. Dus je zou denken dat iedereen kan fietsen... toch? In de praktijk zijn er echter mensen die dit om uiteenlopende omstandigheden niet geleerd hebben of verleerd zijn. Voor deze groep worden fietslessen gehouden in maart.

Omdat Nederlanders praktisch op de fiets geboren worden zijn we geneigd om te denken dat iedereen kan fietsen. Toch zijn er ook geboren Nederlanders die dit nooit hebben geleerd, of inmiddels zó verleerd zijn dat ze niet meer veilig de weg op kunnen. En ja, natuurlijk zijn er ook veel allochtone Nederlanders die het fietsen van huis uit niet meegekregen hebben. Voor beide groepen geldt dat het kunnen fietsen een belangrijk onderdeel is van het leven in ons land. Met de fiets ben je immers een stuk mobieler - familie, vrienden, de supermarkt, dokter en het werk zitten vaak op comfortabele fietsafstand. Fietsen op zich is ook gezond, het fleurt je op én het is beter voor het milieu dan een auto.

Succes
Vorig jaar werden in Haaksbergen ook al fietslessen voor volwassenen aangeboden. Dit bleek toen een succes. Nu volgt een tweede ronde fietslessen. In 8 tot 10 lessen van een uur leren deelnemers hoe ze op en af moeten stappen, de belangrijkste verkeersregels en aan welke technische eisen een fiets moet voldoen. De eerste les is op donderdag 14 maart en begint om 13.30 uur op het parkeerterrein van sporthal De Els in Haaksbergen. Deelname aan de fietslessen kost 10 euro en is inclusief gebruik van lesfietsen.

Aanmelden
Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Kim van Es, coördinator van het Taalhuis Haaksbergen dat dit organiseert. Zij is bereikbaar op 06-21 85 17 82 of per email: k.vanes@noaberpoort.nl