Shutterstock
Shutterstock Foto:

Enschede verandert
weer in Krekkelstad

ENSCHEDE - Dit weekend barst het carnaval weer los, en wordt Enschede tijdelijk omgedoopt tot Krekkelstad. De carnavalsoptocht zal op 2 maart dwars door het centrum trekken met het bijbehorende feestgedruis.


De verschillende carnavalsvereniging die Enschede rijk is hebben alweer een lange tijd gewerkt aan indrukwekkende praalwagens, kleurrijke kostuums en fascinerende acts. De deelnemers strijden om de eerste plaats in hun categorie, maar de gezelligheid en het vermaak staan voor allen voorop tijdens de optocht. Het publiek wacht een spectaculaire show van uiteenlopende acts en personages die al feestend voorbij komen.

Route
Wie wil meegenieten van de gezelligheid kan zich opstellen op de route van de carnavalsoptocht op zaterdag 2 maart. Traditioneel start de optocht om 11.11 uur, dit keer vanaf de Molenstraat. Het letterlijke startschot zal worden gegeven door de Prinsengarde. Vanuit de Molenstraat trekt het feestgedruis naar de Oldenzaalsestraat om daarna door de Heurne en de Langestraat te trekken om uit te komen bij het stadhuis en het Ei van Ko. De route vervolgd zich via de Langestraat over de Oude Markt naar de Korte Hengelosestraat om vervolgens weer uit te komen bij de Molenstraat. Op de Oude Markt is ruimte voor verschillende activiteiten. Zo treft men er onder andere Sound Of The Star, Kapel Veur Mekaar, Gerrit de Ballontovenaar en een suikerspinkraam!

De organisatie van de carnavalsoptocht hanteert de verandering van de route die in 2018 werd doorgevoerd. Hierdoor is de route korter en compacter dan de jaren daarvoor, maar wel gezelliger, aldus de organisatoren van B.O.C.K (Bestuur Optocht Commissie Krekkelstad).

Prijsuitreiking
Na de optocht volgt zoals gewoonlijk de afterparty, gecombineerd met een prijsuitreiking voor de acts en wagens die het meest carnavalesk, muzikaal of anderszins getalenteerd is. Alle deelnemers leert u kennen dankzij Stalmeester Jeffrey Veld die alle groepen, trio's, duo's en eenlingen aan het publiek voorstelt. De winnaars per categorie mogen een beker in ontvangst nemen, en bovenal eeuwige roem.