Afbeelding
Foto:

Nieuwbouw voor Het Assink Lyceum

HAAKSBERGEN - Dalende leerlingaantallen en verouderde gebouwen waren de aanleiding voor het onderzoeken van renovatie, uitbreiding of nieuwbouw. De gemeente koos voor nieuwbouw, omdat dit Het Assink onder andere de mogelijkheid geeft om het gebouw in te richten passend bij het nieuwe onderwijsconcept.


Zowel de school als het college dragen een perceel aan de Van Brakelstraat voor als de beste plek voor nieuwbouw. Alle leerlingen zullen op termijn les krijgen onder één dak op deze nieuwe locatie. Het huidige gebouw aan de Bouwmeester zal dan gaan verdwijnen. De Van Brakelstraat heeft de voorkeur bij zowel het college als de school vanwege ligging, investeringskosten, bereikbaarheid, sportvoorzieningen en de verkeersveiligheid.

Kosten
Het terrein aan de Van Brakelstraat is al in eigendom. Verder wordt er rekening mee gehouden dat de nieuwbouw ongeveer 20 miljoen euro gaat kosten en daarbovenop komt nog een bedrag van zo'n zeven ton voor sloopwerkzaamheden en het bouwrijp maken van het terrein.

Nog niet definitief
De plannen voor nieuwbouw voor Het Assink lyceum zijn nog niet definitief. Dat zijn ze pas na het besluit door de gemeenteraad.