Afbeelding
Foto:

Binnenstad in beweging dankzij actieve ondernemers

ENSCHEDE - De ontwikkeling van de binnenstad is nooit af. Door te blijven ontwikkelen en vernieuwen blijft een bezoek aan hartje Enschede aantrekkelijk. Hulp van iedereen is daarbij welkom.

Nieuw winkelaanbod, voldoende en unieke horecagelegenheden, goede bereikbaarheid zijn zaken die allemaal bijdragen aan een vitale binnenstad. Een deel kan verbeterd worden door de gemeente zelf, maar ook de ondernemers hebben een groot aandeel in de aantrekkelijkheid van het centrum. Natuurlijk is een vitaal centrum niet in één dag realiseerbaar en vraagt blijvende inzet. Ondernemers spelen hierin een belangrijke rol; praat je over de binnenstad, dan is winkelen en bedrijvigheid een belangrijk aspect voor mensen om hier te komen.

Samen
Er moet eerst een gedegen plan gemaakt worden. Een plan waarvoor een groot draagvlak is, waarvoor vanuit de gemeente ook toestemming wordt gegeven en het plan moet het centrum een eigen identiteit geven. Het is leuk en noodzakelijk om samen met retailers, pandeigenaren, ambtenaren, inwoners, stichtingen en belangenvereniging een plan van aanpak te maken. Diverse organisaties en belanghebbenden kunnen elkaar inspireren en versterken; ieder speelt zijn eigen rol. Daarbij ook prioriteiten stellen is soms lastig. Alles lijkt even belangrijk, maar alles tegelijkertijd aanpakken is onmogelijk.

Meedenken
Provincie Overijssel, Stadsbeweging en Retailplatform Overijssel organiseert op 4 maart vanaf 17.00 uur een stads- en retailcongres in Metropool aan het Wilminkplein. In feite alle belanghebbenden zijn welkom op dit congres. Alle deelnemers aan het congres kunnen deze avond twee citytrips kiezen. Zo kan gekozen worden voor bijvoorbeeld 'De vitale stad, dat ben jij!', 'Een ondernemersfonds opzetten? Zó doe je dat!' of 'Online krachten bundelen voor een sterke, lokale economie'. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid om een hapje en drankje te nuttigen en met anderen van gedachten te wisselen en ervaringsverhalen te delen. Voor meer informatie over het congres gaat u naar www.stadsbeweging.nl.