Ellen Steenbeeke
Ellen Steenbeeke Foto:

Voeding als medicijn

ENSCHEDE - Hoe kan een gezond voedingspatroon ervoor zorgen dat je weer goed in je vel zit? Dat is wat orthomoleculair therapeut Ellen Steenbeeke tijdens de lezing van 26 februari in de Centrale Bibliotheek over zal spreken.


De lezing heeft als titel Voeding als medicijn en gaat over Voeding en Gezondheid. Steenbeeke is ervaringsdeskundige, maar vertelt ook op basis van haar ervaringen met dergelijke klachten in haar praktijk. Zij weet dat een lichaam alle benodigde bouwstoffen nodig heeft om goed te functioneren en ze geeft advies over hoe die bouwstoffen binnen te krijgen. Ook zal ze meer vertellen over haar vakgebied orthomoleculaire voeding.

Quiz
Tijdens de lezing is er ook een quiz. Aan de hand van deze quiz krijgen een aantal mensen een onderzoek toegestuurd en de antwoorden daarop zullen tijdens een gratis afspraak besproken worden. Het onderzoek is onderdeel van de Bravermantest. Deze geeft inzicht in de aanmaak van onder andere de neurotranmitter dopamine en de test is een indicatie voor hoe je slaapt, eet, drinkt, je vitaliteit en stemming.

Toegang
De entree voor deze lezing bij de Centrale Bibliotheek aan de Pijpenstraat 15 bedraagt € 2,- en dit is inclusief koffie of thee.