Afbeelding
Foto:

Kunst van Enschede Deze week: David Scheidler

Wat maak jij?
Geluids- en video-installaties (sculpturen).

Wat maakt
jouw werk speciaal?

Dat speciale mogen mensen zelf bepalen, maar ik gebruik wel veel verschillende disciplines. Ik hergebruik oude spullen die in mijn werk (met in andere toepassing) een nieuwe leven krijgen. Zo zie je in mijn installaties vaak oude elektronica en apparaten die gecombineerd zijn met nieuwe technologieën zoals microcontrollers, computers, toegepaste software etc. Een esthetisch minimalistisch uiterlijk vind ik ook belangrijk; de focus ligt zo op het oorspronkelijke idee.

Waar kunnen we
jouw kunst zien?

Mijn werk is op verschillende plekken te zien, ook vaak in en rond Enschede. Mijn laatste werk was een opdracht voor het Sickhouselab in samenwerking met Jasper Schütz en gepresenteerd op het jaarlijkse Overkill Festival. Tot en met 24 februari is mijn werk te zien bij Concordia (Langestraat 56). Zie ook www.davidscheidler.com.

Welke bekende kunstenaar bewonder jij?
Mijn favoriete kunstenaar is Carsten Nicolai met een enorm gevoel voor geluid/muziek en beeld: fantastisch! Ook hou ik van de Zwitserse kunstenaar Zimoun met wie ik een keer het geluk had om een duo-expositie te hebben; erg interessante geluidskunst op een hoog esthetisch niveau. En natuurlijk blijf ik als media kunstenaar gefascineerd en geïnspireerd door de installaties van Nam Jun Paik.

Wat betekent
Enschede voor jou?

Ik heb in Enschede gestudeerd en heb hier mijn atelier. Mijn meeste vrienden zijn kunstenaars of werken op de een of andere manier in de culturele sector. In vergelijking met andere steden voel ik me in Enschede als kunstenaar nog echt betrokken, ook als het niet altijd makkelijk is om van dit discipline te bestaan.

Deze rubriek wordt verzorgd door Cultuur in Enschede. Zie www.cultuurinenschede.nl/projecten/kunst-van-enschede/