Afbeelding
Foto:

Groenonderhoud Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Omwonenden waren het helemaal zat. Zwerfafval, hangjongeren, wateroverlast en gebrekkig onderhoud aan het groen moesten aangepakt worden en dat leidde tot een nieuw groenplan voor het veld tussen de Albert Cuyplaan, De Nolle en De Boorne.

De wateroverlast van het gebied wordt aangepakt door het aanleggen van een wadi langs het fietspad en de overlast van hondenpoep wordt aangepakt door de aanleg van extra voorzieningen voor honden. Ook het groen wordt grondig aangepakt. Zo worden een aantal bomen, waaronder zieke kastanjebomen, gerooid en zal er flink gesnoeid gaan worden. Het wordt zeker geen kale vlakte. Er worden nieuwe honingbomen en lindes geplant en er wordt weer een keurig grasveld aangelegd.

Werkzaamheden
Het groenplan is gemaakt door samenwerking tussen gemeente, de buurt en hoveniersbedrijf Ottenschot en dit plan wordt nu uitgevoerd. Voor het gebied weer een mooie groenvoorziening is, zal er enige overlast zijn, maar binnen enkele weken moet het project afgerond zijn. Het resultaat moet dan weer een aantrekkelijk stukje groen zijn waar mens en dier van genieten.