Afbeelding
Foto:

Zoek het voorjaar!

ENSCHEDE - IVN Enschede organiseert op 22 februari een vroege voorjaarswandeling in de omgeving van het Rutbeek.Verlangt u ook zo naar de zon en de lente? Helaas, de zon kunnen we niet voor u regelen, wel kunnen we samen de aankomende lente in de natuur beleven.

Tijdens deze vroege voorjaarswandeling in het afwisselende buitengebied van Enschede gaat u samen met een IVN natuurgids op zoek naar eerste tekenen van de lente. Kijk eens hoeveel uitlopende knoppen er al zijn! En wie weet wat we verder nog op ons pad tegenkomen. Misschien zien we zelfs al trekvogels. Onze enthousiaste gids zal u er graag op attenderen. Neem daarom ook een verrekijker mee.

Historie
Tevens zal hij uitgebreid vertellen over de cultuurhistorie van het gebied en het huidig gebruik van een deel van de Rutbeek. In deze periode van het jaar is de structuur van het gebied namelijk goed zichtbaar. Stevig schoeisel is aan te bevelen. Loop mee op vrijdagmiddag 22 februari. ?Tijd: 14.00 uur tot ca. 16.00 uur.? Startpunt: ingang van Buitencentrum De Voshaar ?Locatie: aan de Oude Boekelerdijk kruising Snuversdijk Enschede. Deelname: gratis. Vrije gift mogelijk.