Afbeelding
Foto:

Bouwborden markeren start bouw Janninkkwartier

ENSCHEDE - De bouw van het Janninkkwartier in Enschede is nu ook voor passanten duidelijk zichtbaar. Afgelopen week werden de bouwborden geplaatst bij dit ambitieuze project.

Met de komst van het Janninkkwartier krijgt de binnenstad een entree met grootstedelijke allure. Wethouder Jeroen Diepemaat was vandaag aanwezig op de bouwlocatie: 'Ik ben trots op de plannen voor het stadshof van Enschede. Het Janninkkwartier voegt een nieuw segment toe aan de Enschedese woningmarkt', vertelt de wethouder enthousiast.

Stadshof
Het Janninkkwartier wordt een levendige, afwisselende buurt in het centrum. De groene, openbare binnenruimte is het domein van voetgangers en fietsers, de auto is hier slechts te gast. De openbare ruimte wordt gevormd door zeven woongebieden. De woningen in deze gebieden vormen relatief smalle woonstraten, met elkaar verbonden door grotere publieke ruimtes in de vorm van pleinen, tuinen of parken. Langs de Zuiderval krijgen de woningen een stedelijke wand met een maximale bebouwingshoogte van 15 meter en een minimale vrije begane grondhoogte van 3,5 meter. Het Janinninkkwartier krijgt in de toekomst 70 koopwoningen, 52 kavels en 28 vrije sector huurwoningen. De kaveluitgifte start mogelijk dit voorjaar. Kijk voor informatie op: www.janninkkwartier.nl