Afbeelding
Foto:

Heldinnen in Enschede

ENSCHEDE - Op 8 maart 2019 is het Internationale Vrouwendag en de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. SIVE, Stichting Interculturele Vrouwen Enschede, organiseert op deze dag een evenement in het Balengebouw voor zowel dames als heren met als thema 'Heldinnen'.


Op 8 maart wordt de Brigit Sijmons SIVE 2019 Award uitgereikt door wethouder Kampman. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om deze prijs, voor de meest inspirerende dame van Twente, uit te kunnen gaan reiken. Er staat nog veel meer te gebeuren op de Internationale Vrouwendag. Er zijn verschillende spreeksters uitgenodigd, zoals Chantal Heutink. De schrijfster van "Op Hoge Hakken in Afrika" vertelt hoe zij leading lady van haar eigen leven is geworden. Ook Rocky Hehakaija zal kom spreken. Zij was het eerste en enige vrouwelijke lid van de Street Legends: 's werelds beste straatvoetbalteam en zet haar talenten in om minderbedeelde jongeren te helpen. Last but not least komt ook de stichting 'Stem op een Vrouw' naar het Balengebouw. Henriette Hoogervorst strijdt samen met het enthousiaste team (bestaande uit mannen en vrouwen) voor een eerlijkere vertegenwoordiging in onze politiek.

Inspiratiemarkt
Voor iedereen die trek krijgt van deze inspirerende dames is er ook nog een Food Street. Er is voor ieder wat wils, alles is gratis te proeven. Tijdens de inspiratiemarkt kun kennis gemaakt worden met verschillende vrouwen achter verschillende organisaties als 'Vrouwen voor Vrede Enschede', VP Carree en M-Pact. Ook is Léontine van Geffen-Lamers aanwezig. Zij maakte het boek 'PowerVrouwen in Beeld', een boek over krachtige vrouwen in Nederland. Zij maakte dit boek voor 'Free a Girl', met als doel om bewustzijn te creëren. Bewustzijn dat vrouwen in Nederland vrij zijn om eigen keuzes te maken, iets wat wereldwijd nog niet vanzelfsprekend is.

Blijf op de hoogte
Het programma is nog steeds in ontwikkeling. Hou de Facebook pagina en de website van SIVE in de gaten om up-to-date te blijven. Kaarten voor dit evenement kosten € 15,- zijn te bestellen via www.concordia.nl.

Internationale Vrouwendag
De Internationale Vrouwendag werd voor het eerst gehouden in 1910 als uitvloeisel van een vrouwenconferentie in Kopenhagen. In Nederland werd de eerste Vrouwendag gevierd op 12 maart 1912. Sinds 1978 is de Internationale Vrouwendag een jaarlijks fenomeen onder auspiciën van de Verenigde Naties. In verreweg de meeste landen ter wereld worden wel ergens activiteiten gehouden om stil te staan bij het belang van vrouwenemancipatie. Ook anno 2019 zijn er nog landen waar vrouwen onderdrukt worden in meer of mindere mate.

Afbeelding