Afbeelding
Foto:

Onderwijsprijs voor bewegingsproject De Regenboog

ENSCHEDE - Basisschool De Regenboog in Enschede heeft afgelopen week de Overijsselse Onderwijsprijs in ontvangst genomen. De school won in de categorie basisonderwijs, voor hun project 'Kom in Beweging'.

Het stimuleren van sport en beweging bij de jeugd is een belangrijk thema voor de Twentse scholen en gezondheidsinstellingen. Beweging en actief blijven is niet alleen goed voor de gezondheid van het kind, maar het opent ook de deur naar betere gezondheidskeuzes wanneer ze volwassen zijn. En: beweging op school draagt zelfs bij aan positieve schoolprestaties. Kortom, er valt veel positiefs te bereiken met sportstimulering.

De Regenboog
Het project Kom in Beweging van De Regenboog is in de opzet vrij simpel. Leerlingen gaan elke dag tussen de middag één uur sporten. De school werkt hiervoor samen met de gemeente en diverse sportverenigingen. Zo kunnen kinderen kennis maken met zoveel mogelijk diverse sporten. De ondersteuning is dan in handen van een vakleerkracht en studenten. Zo hebben de overige docenten een uurtje écht vrij, terwijl de kinderen lekker druk bezig zijn.

Vooruitstrevend
De jury van de Overijsselse Onderwijsprijs was dan ook vol lof over de breed gedragen en enthousiaste aanpak van de school en betrokken clubs. Het vergt immers een hele investering qua tijd en overtuiging om dit samen tot een succes te maken. De resultaten op korte termijn - betere concentratie op school en meer energie - zijn een mooi zichtbaar resultaat. Hopelijk vertaalt zich dit dan op termijn ook weer in gezonde volwassenen. De school ontving de tweejaarlijkse prijs in het Provinciehuis in Zwolle, uit handen van gedeputeerde Monique van Haaf. De prijs voor het voortgezet onderwijs ging naar het Vechtdal College in Hardenberg. Zij kwamen met een innovatief project om een 'HoloLens' in te zetten bij techniekonderwijs. De Regenboog maakt nu ook kans op de Nationale Onderwijsprijs. Deze wordt op 27 maart uitgereikt in Leiden. Het doel van de Nationale Onderwijsprijs is om scholen te motiveren om creatief en innovatief na te denken over het onderwijs. De prijs werd ingesteld in 1993.