Afbeelding
Foto:

Actie levert € 10.000 op!

ENSCHEDE - Basisschool De Jonge Helden en Freinetschool De Bothoven hebben ervoor gezorgd dat Stichting Jarige Job een cheque van € 10.000 in ontvangst mocht nemen.

Leerlingen, familie, bekenden en vrienden hebben meegedaan aan de actie van Wecycle en oude kleine elektrische apparaten ingezameld, zodat deze gerecycled konden worden. De school draagt hiermee bij aan zowel het milieu als de maatschappij; de afgedankte apparaten worden gerecyled tot nieuwe grondstoffen en Wecycle doneert € 10.000 aan Stichting Jarige Job. Een mooie prestatie van alle leerlingen die zich voor de inzameling hebben ingezet! Ze hebben er veel mee bereikt en hebben een Wecylce-certificaat met één ster in ontvangst mogen nemen.

Jarige Job
De Stichting Jarige Job bezorgt kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag. De jarigen ontvangen een Verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis. Huib Lloyd, directeur Jarige Job, geeft aan: "De scholeninzamelactie van Wecycle is een geweldige manier om kinderen te betrekken bij maatschappelijke onderwerpen als armoede en milieu."

Wecycle
Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van e-waste voor zes producentenorganisaties, waarbij 1720 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. Er zijn maar liefst 10.000 inzamelpunten in Nederland en er wordt samengewerkt met onder andere gemeenten, winkels en kringloopbedrijven. Goed voor de circulaire economie en het milieu, maar ook mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt krijgen kansen en perspectief. Vind een inzamelpunt bij u in de buurt via www.wecycle.nl.