Afbeelding
Foto:

Binnenkort weer aanslag op de mat

HAAKSBERGEN - Zoals elk jaar zal in februari de aanslag gemeentelijke belastingen weer verstuurd worden door de gemeente Haaksbergen. Eind februari valt deze op de mat, maar als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid dan kunt u deze begin februari al verwachten.


Op de gecombineerde aanslag staat vermeld hoeveel u moet betalen voor de onroerende zaakbelasting, de afvalstoffenheffing, rioolheffing en hondenbelasting. De tarieven zijn zoals elk jaar weer aangepast op basis van bijvoorbeeld de kosten van afvalinzameling.
Nieuwe tarieven
Het tarief voor de onroerende zaakbelasting voor eigenaren van een woning daalt iets ten opzichte van 2018, van 0,1393% naar 0,1339% per woz-waarde. Dit betekent niet dat automatisch de hoogte van de onroerende zaakbelasting daalt. Een hoger vastgestelde woz-waarde kan alsnog voor een hogere aanslag zorgen. Alle tarieven voor de afvalstoffenheffing, zowel het bedrag per woning als het bedrag per container, stijgen met ongeveer 2%. De rioolheffing is gelijk gebleven aan 2018 en de hondenbelasting stijgt met ongeveer 1,5%.

Kwijtschelding
Ook in 2019 zijn er weer mogelijkheden voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. De normen zijn door de overheid opnieuw vastgesteld na verandering van de bijstandsnormen. Voor meer informatie over de gemeentelijke belastingen, kwijtschelding en de daarvoor geldende normen gaat u naar de website www.gbtwente.nl.